قوری
قوری ظرفی ست دراشکال مختلف که معمولا گرد یا استوانه یا بیضی میباشد که برای دم کردن و طبخ چای یا دیگردمنوش ها و این قبیل موارد به کارمی آید
قوری با یک لوله که در بعضی از مدل های خاص نوعی رادارا میباشد تحت عنوان قوری چندلوله یا هفت لوله،قوری ها دارای یک درب اصلی میباشند که دربالای قوری تعبیه شده است و از آنجا محتویات راداخل آن میریزندقوری دارای یک دسته درکنار میباشد که در قوری ها این دسته دارای اشکال و طراحی های مختلفی نیز میباشد معمولا قوری ها دارای یک سوراخ بسیار کوچک در درب خود برای خارج شدن بخار جهت بهتر دم کشیدن یا به اصطلاح بهتر بعمل آمدن چای و دیگر دمنوش ها میباشند
همه ی ما قوری رادیده ایم و با آن آشنایی کامل داریم و میدانیم که کاربرد و استفاده از آن به کدام منظور و مقصودبوده است .قوری از سالهای بسیاردوری مورد کاربرد قرارگرفته است و میتوان گفت دراین زمانه نیزدرچندین نوبت درخانه ها مورد استفاده قرارمیگیرد هم برای کسانی که از قوری برای دم کردن چای بهره میبرند و هم برای دیگرانی که از قوری برای استفاده جهت سایردمنوش ها استفاده میکنند
قوری ها نیز هم مانند بسیاری دیگراز ابزار دارای اشکال و مدل های متنوعی برای تمام سلیقه ها
و پسندها تولید و طراحی میگردد که این تنوع هم در ظاهر و هم در جنس تولید شده قوری میباشد که این تنوع قوری شامل قوری چینی قوری سرامیکی قوری رویی یا روحی قوری استیل قوری پیرکس قوری مسی قوری دمنوش قوری سفالی قوری چدنی را دربردارد
انواع قوری از لحاظ جنس و ترکیبات ساخت
در میان بسیاری از صاحبنظران در زمینه جنس قوری تفاوت دیدگاه و نظر است. قوریهابسته به نوع و مورد انتخاب قرارگرفتن از مواد و ترکیبات بسیاری ساخته میشوند که معمولا از جنس شیشه، پیرکس، سفال، چینی، استیل، روی، چدن، سنگی، لعابی و… هستند. اما اینکه کدام یک از این مدل های قوری مناسب است و و میتواند یک دم کردنی مطلوب رادراختیارما قراردهد جدای از کیفیت و انتخاب ما در مورد قوری موضوعی است که به آن اشاره خواهیم کرد
قوری میتواند تاثیر مستقیمی بر رنگ طعم و مزه یک چای یا دمنوش بگذارد
قوری ایی که از جنس سرامیکی یا دارای لعاب سرامیک در لایه رویی خود میباشد که دررنگ های مختلف نیز تولید میگردد که معمولا برای دم کردن چای و دیگر دمنوش ها قوری های خوبی به شمار می آینداین مدل از قوری توانایی حفظ دمای بالا رادارد و همین امرباعث میگردد که بتوان از این مدل قوری ها جهت دم کردن چای و دمنوش استفاده نمودامانکته ای که در مورد قوری های سرامیکی باید مدنظر قرارداد این است که حتما داخل آن نیز دارای لعاب باشدکه این امر باعث میشود دم کردنی شما طعم مواد قوری را به خودنگیرداز معایبی که میتوان برای قوری سرامیکی عنوان کرد ظرافت در ضربه است که با کوچکترین ضربه ای میشکند و کارایی خودرا از دست میدهد
قوری چینی از دیرباز مورد انتخاب و پسند همه افرادبوده است،عدم اثرگذاری برروی طعم و بهداشتی بودن قوری چینی نسبت به دیگر مدل های قوری باعث گردیده است که همواره قوری چینی انتخاب اول برای قوری باشد،قوری چینی از خاک چینی و لعاب چینی تهیه میگردد که پس از ساخت اولیه و لعاب دهی برای دکور زدن یا نقاشی و طراحی برروی آن آماده میگردد؛بسیاری از شرکت ها و کارخانجات نیز قوری را بصورت سفید و بدون هرگونه طراحی یا دکورکاری به بازارعرضه مینمایندقوری چینی مختلفی هم از لحاظ تولید کننده و طراحی در بازاروجوددارد
قوری پیرکس نوعی از قوری شیشه ای با فرمول ساخت میباشد که شیشه را در برابر حرارت و دمای بالا و همچنین نسبت به سرد و گرم شدن وتحمل دمای مستقیم فرآوری مینماید؛امروزه قوری های پیرکس بازار و سهم خوبی را دربین انتخاب هابرای خرید قوری ایجادنموده است به طوریکه میتوان گفت قوری پیرکس در اختیارهمگان است
قوری های پیرکس باداشتن صافی دارای کارایی راحت تری نیز نسبت به دیگرمدل های قوری میباشند